Οδοντιατρικός έλεγχος και καθαρισμός

Ο ακρογωνιαίος λίθος για την καλή στοματική υγεία

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Οι εξαμηνιαίοι οδοντιατρικοί έλεγχοι είναι απαραίτητοι για να βεβαιωθούμε ότι το στόμα διατηρείται υγιές και να αντιμετωπίσουμε το όποιο οδοντιατρικό πρόβλημα εν τη γεννέσει.

Στην Kclinic συνιστούμε στους ασθενείς μας να έρχονται δύο φορές το χρόνο για τον οδοντιατρικό έλεγχο και επειδή πιστεύουμε στην σημασία αυτών των ελέγχων αναλαμβάνουμε (κατόπιν δική σας συγκατάθεσης) να σας υπενθυμίζουμε το ραντεβού για τον επόμενο εξαμηνιαίο έλεγχο.

Κατά την διάρκεια του οδοντιατρικού ελέγχου εξετάζουμε λεπτομερώς την στοματική κοιλότητα και στην συνέχεια προχωράμε στον καθαρισμό των δοντιών, εφόσον διαπιστώσουμε την παρουσία τρυγίας (πέτρας) και μικροβιακής πλάκας. Επίσης είναι μια ευκαιρία να σας επισημάνουμε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την καθημερινή στοματική υγιεινή, ώστε αυτή να γίνεται πιο αποτελεσματική.

Κάποιες φορές για διάφορους λόγους συμβαίνει να έχει περάσει πολύ καιρός από την τελευταία σας επίσκεψη και πολλές φορές νιώθετε άσχημα για αυτό. Ανέξαρτητα από το πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία σας επίσκεψη δεν πρόκειται να σας κρίνουμε ή να σας μιλήσουμε αρνητικά. Στην Kclinic είμαστε δίπλα σας για να σας υποστηρίξουμε να βελτιώσετε την στοματική σας υγεία και προσαρμοζόμαστε στις δικές σας ανάγκες.

Τι περιλαμβάνει ο οδοντιατρικός έλεγχος;

Ο οδοντιατρικός έλεγχος γίνεται σε ένα ραντεβού που διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά περιλαμβάνει τα εξής:

Λεπτομερής έλεγχος των δοντιών και ούλων

Κατά την εξέταση θα εξετάσουμε τα δόντια σας ένα προς ένα και θα αξιολογήσουμε την κατάσταση των ούλων σας. Κατά την φάση αυτήν θα καθορίσουμε εάν χρειάζεστε κάποια επιπλέον θεραπεία και θα κάνουμε κάποιες συστάσεις για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή στοματικής υγιεινής.

Ακτινογραφικός έλεγχος (σε περίπτωση ανάγκης)

Σε κάποια ραντεβού κάνουμε ακτινογραφίες στα δόντια σας για να συμπληρώσουμε την διάγνωση. Αυτό μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο εσωτερικό τμήμα του δοντιού που μπορεί να μην φαίνεται μόνο με την κλινική εξέταση. Στην Kclinic χρησιμοποιούμε το σύστημα ψηφιακής ακτινογραφίας που μειώνει την ακτινοβολία που δέχεστε κατά το ελάχιστο δυνατό.

Στοματολογικός έλεγχος

Κατά τον περιοδικό οδοντιατρικός έλεγχος θα εξετάσουμε τον βλεννογόνο του στόματος για να διαπιστώσουμε την παρουσία βλαβών. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κάποια απόκλιση από τον φυσιολογικό βλεννογόνο θα σας παραπέμψουμε σε ειδικό στοματολόγο για περαιτέρω διερεύνηση.

Καθαρισμός και γυάλισμα δοντιών

Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε την παρουσία τρυγίας (πέτρας) και πλάκας, θα προχωρήσουμε στην αφαίρεση τους και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την διατήρηση της υγείας του στόματος. Ολοκληρώνοντας αυτήν την διαδικασία θα γίνει γυάλισμα και λείανση όλων των οδοντικών επιφανειών.