Όψεις ρητίνης

Ελάχιστα επεμβατική λύση για δόντια με κενά, μικροσπασίματα και αλλαγή σχήματος.

Έχεις σπάσιμο σε κάποιο δόντι, δυσχρωμία ή κενά μεταξύ των δοντιών; Τότε οι όψεις ρητίνης αποτελούν μια καλή λύση. Οι όψεις ρητίνης ή αλλιώς Bonding κατασκευάζονται με την τοποθέτηση ρητίνης στο χρώμα των φυσικών δοντιών πάνω στα δόντια, με σκοπό να τους αλλάξουμε το σχήμα, μέγεθος και χρώμα. Επιλέγοντας ρητίνη στο κατάλληλο χρώμα συγκολλάται με ειδική κατεργασία πάνω στα φυσικά δόντια και διαμορφώνεται το ώστε να φαίνεται σαν φυσικό δόντι. Οι ρητίνες που χρησιμοποιούνται στην Kclinic για τον σκοπό αυτό προσομοιάζουν σε πολύ υψηλό ποσοστό τις οπτικές ιδιότητες του φυσικού δοντιού, επιτρέποντας την επίτευξη αόρατων αποκαταστάσεων.

Οδοντικά προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν με τις ρητίνες:

Μικροσπασίματα τμήματος δοντιών

Με τις ρητίνες μπορούμε να αντικαταστήσουμε τμήματα δοντιού που έχουν αποσπαστεί, προσδίδοντας στο δόντι πάλι την φυσική του αισθητική και λειτουργικότητα.

Κοντύτερα δόντια

Σε περιπτώσεις που κάποιο δόντι φαίνεται κοντό μπορούμε προσθέτοντας ρητίνη να του αλλάξουμε το μέγεθος. Προϋπόθεση ωστόσο για τέτοιες αλλαγές είναι να μην επηρεάζεται η λειτουργικότητα του στόματος.

Ελαφρώς στραβά δόντια

Με την βοήθεια των ρητινών μπορούμε να κάνουμε δόντια που είναι ελαφρώς στραβά να φαίνονται πάλι ίσια.

Δόντια με κενά

Διαστήματα μεταξύ των δοντιών μπορούν να κλειστούν με την βοήθεια των ρητινών.

Δυσχρωμικά δόντια

Εάν η λεύκανση των δοντιών δεν μπορεί να βελτιώσει το χρώμα των δοντιών, με την βοήθεια των ρητινών μπορούμε να καλύψουμε τα δυσχρωμικό δόντι, κάνοντας το να φαίνεται στο χρώμα που επιθυμείτε.

Ποια είναι η διαδικασία κατασκευής των όψεων πορσελάνης

 • Αξιολόγηση καταλληλόλητας μεθόδου

 • Το πρώτο πράγμα που ελέγχουμε στην Kclinic προτού προχωρήσουμε στην κατασκευή των όψεων ρητίνης, είναι να ελέγξουμε εάν η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη για τα δόντια σας. Εάν υπάρχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα στα δόντια, όπως βαθιές τερηδόνες, φλεγμονές στα ούλα, θα πρέπει πρώτα να διευθετηθούν αυτά και στην συνέχεια να προχωρήσουμε στις όψεις

 • Προσομοίωση αποτελέσματος

 • Λαμβάνοντας υπόψη τις δικές σας προσδοκίες και την λειτουργικότητα του στόματος κάνουμε την προσομοίωση του τελικού αποτελέσματος για να γνωρίζετε τόσο εσείς όσο και εμείς ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιεί τις προσδοκίες σας.

 • Επιλογή χρώματος

 • Όταν οι ρητίνες τοποθετούνται για να αποκαταστήσουμε κάποιο σπάσιμο, να αλλάξουμε το σχήμα ή μέγεθος μεμονωμένων δοντιών ο στόχος είναι να επιλέξουμε το κατάλληλο χρώμα, ωστέ κανείς να μην μπορεί να αντιληφθεί ότι έγινε κάποια παρέμβαση στα δόντια. Ωστόσο, εάν θελήσετε να κάνετε το χαμόγελό σας να φαίνεται λευκότερο από το φυσικό χρώμα των δοντιών, εξετάζουμε πόσα δόντια φαίνονται όταν χαμογελάτε και επιλέγουμε μαζί σας νέο επιθυμητό χρώμα.

 • Προετοιμασία επιφάνειας δοντιών

 • Για την συγκράτηση της ρητίνης πάνω στην επιφάνεια των δοντιών θα πρέπει αυτά να καθαριστούν και να αποκτήσουν μια αδρή επιφάνεια, ώστε η ρητίνη να κολλήσει ισχυρά με τα δόντια. Η διαδικασία αυτή είναι συνήθως ανώδυνη και δεν απαιτείται καν αναισθησία.

 • Εφαρμογή της ρητίνης

 • Η ρητίνη τοποθετείται σε στρώματα πάνω στο δόντι ώστε να αποδοθεί το κατάλληλο χρώμα και τελικά διαμορφώνεται στο επιθυμητό σχήμα.

 • Λείανση όψης

 • Περίπου μια εβδομάδα μετά την τοποθέτηση των ρητινών συνιστάται να γίνει η τελική διαμόρφωση και λείανση των όψεων. Η καλή λείανση των ρητινών είναι η βάση για την μακροχρόνια διατήρηση του αποτελέσματος.

Διατήρηση αποτελέσματος με όψεις ρητίνης

Σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης, οι όψεις ρητίνης μπορούν να προσροφήσουν χρωστικές και να τριφθούν.

Παρακάτω ορισμένες οδηγίες για την διατήρηση του αποτελέσματος.

 • Ελαττώστε την κατανάλωση ροφημάτων και αναψυκτικών με χρωστικές όπως καφές, τσάι.
 • Εάν είστε καπνιστής συνιστούμε την μείωση του καπνίσματος ή τη καλύτερα την διακοπή του. Αυτό θα βοηθήσει τόσο στην διατήρηση του χρώματος των όψεων όσο και στην βελτίωση της υγείας του στόματός σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείται το 6μηνιαίο πρόγραμμα για τον καθαρισμό των δοντιών.

Γιατί να κάνετε τις όψεις ρητίνης στην Kclinic;

 • Χρησιμοποιούμε τις πιο εξελιγμένες ελβετικής ποιότητας ρητίνες που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.
 • Επιλέγουμε υλικά υψηλής αντοχής, γεγονός που μας επιτρέπει να πετυχαίνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να θυσιάζουμε μεγάλη ποσότητα οδοντικών ιστών.
 • Έχουμε μεγάλη εμπειρία αντίστοιχα περιστατικά.

Προβλέψιμο αποτέλεσμα. Εξασφαλισμένη ικανοποίηση. Στην Kclinic δίνουμε σημασία στο σχεδιασμό της θεραπείας. Μέσω της διαδικασίας προσομοίωσης του αποτελέσματος μπορούμε ελέγχουμε τόσο ότι αισθητικά θα είστε ευχαριστημένοι αλλά και ότι το αποτέλεσμα θα διατηρηθεί, αφού με την προσομοίωση ελέγχουμε και την λειτουργία του στόματος