Πλαστική ούλων

Βελτίωση σχήματος και θέση ούλων για όμορφο χαμόγελο

Στο μυαλό μας έχουμε συνδέσει την εικόνα του όμορφου χαμόγελου με τα λευκά φωτεινά δόντια, ωστόσο όσο όμορφα κι ‘αν είναι τα δόντια μας, εάν αυτά δεν περιβάλλονται από υγιή και καλοσχηματισμένα ούλα, τα χαμόγελο δεν θα μπορέσει να είναι ελκυστικό.

Σε ένα όμορφο χαμόγελο τα ούλα έχουν ροζ χρώμα και καλύπτουν την βάση των δοντιών σχηματίζοντας μια γιρλάντα γύρω από αυτά. Η κατανομή δε των ούλων είναι συμμετρική στην δεξιά και αριστερή πλευρά. Ένα άλλο στοιχείο το οποίο είναι σημαντικό για ένα ελκυστικό χαμόγελο έχει να κάνει με το κατά πόσο φαίνονται τα ούλα μας όταν χαμογελάμε. Σε ένα όμορφο χαμόγελο φαίνονται κατά το χαμόγελο περίπου 2 χιλιοστά από τα ούλα μας. Υπάρχουν συχνά καταστάσεις που άτομα όταν γελάνε αποκαλύπτουν μεγάλη ποσότητα ούλων, διαταράσσοντας την ισορροπία μεταξύ του λευκού των δοντιών και του ροζ των ούλων.

Αποκλίσεις από το ιδανικό που αφορούν στα ούλα μπορούν να διορθωθούν με τις τεχνικές της ουλοπλαστικής (ή πλαστικής ούλων) που μας επιτρέπουν να αφαιρέσουμε πλεόνασμα ούλων όπως κατά το ουλικό χαμόγελο, είτε να αυξήσουμε τον όγκο και την ποσότητα των ούλων.