Γιατί εμφανίζονται συνεχώς προβλήματα με τα δόντια μου;

(Έλλειψη γνώσης, φοβία, και κληρονομικότητα μπορεί να ευθύνονται)

Στην Κclinic έχουμε ως στόχο να αντιμετωπίσουμε όποιο οδοντιατρικό πρόβλημα εμφανιστεί με τον πιο απλό, ανώδυνο και αποτελεσματικό τρόπο. Ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις στην επιστήμη μας και ακολουθούμε διεθνώς καθιερωμένα πρωτόκολλα. Όποιο πρόβλημά σας μικρό ή μεγάλο είναι καθήκον μας να σας το λύσουμε.

Πως και γιατί εμφανίζονται τα προβλήματα στα δόντια μου;

Μερικοί από τους ασθενείς που έρχονται σε εμάς έχουν πολύπλοκα οδοντιατρικά προβλήματα. Αυτά περιλαμβάνουν εκτεταμένες τερηδόνες και προβλήματα στα ούλα. Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα είναι αντιμετωπίσιμα, κάποιες φορές δείχνουν να επιμένουν και να εμφανίζονται συνεχώς.

4 λόγοι για τους οποίους τα προβλήματα επιμένουν:

  1. Στοματική υγιεινή και φροντίδα
  2. Η πλημμελής εφαρμογή στοματικής υγιεινής, οι πολύ αραιές επισκέψεις στον οδοντίατρο και οι τραυματικές οδοντιατρικές εμπειρίες της παιδικής ηλικίας, συχνά αποτελούν προϋποθέσεις για την κακή οδοντιατρική φροντίδα. Η παιδική ηλικία και οι συνήθειες που διαμορφώνονται κατά την φάση ανάπτυξη του παιδιού παίζουν καθοριστικό ρόλο για την εδραίωση της μελλοντικής οδοντιατρικής συμπεριφοράς. Με την πλημμελή στοματική υγιεινή τα δόντια χάνουν σταδιακά την δομή τους και γίνονται επιρρεπή σε τερηδόνες ενώ αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονών και προβλημάτων στα ούλα. Στην Kclinic αντιμετωπίζουμε με κατανόηση όσους έχουν ταλαιπωρήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα προβλήματα στα δόντια και μαζί θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

  3. Γενετικοί λόγοι
  4. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές ασθένειες οι οποίες σχετίζονται με την κληρονομικότητα, μια από αυτές είναι η περιοδοντίτιδα. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα των οποίων οι γονείς ή τα αδέλφια υπέφεραν από περιοδοντίτιδα, έχουν μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσουν προβλήματα με τα ούλα του και συνεπώς πρέπει να είναι περισσότερο ενεργοποιημένοι με το θέμα της στοματικής υγιεινής.

  5. Οδοντιατρική φοβία
  6. Η οδοντιατρική φοβία είναι πολλές φορές μια από τις αιτίες για τις οποίες πολλοί αναβάλλουν την οδοντιατρική θεραπεία. Συνήθως η φοβία αυτή προέρχεται από προηγούμενη τραυματική εμπειρία του παρελθόντος. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στις οποίες που η φοβία οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους όπως η αίσθηση της έλλειψης ελέγχου, ή ο θόρυβος από τον τροχό.

  7. Παρουσία συστηματικών νοσημάτων
  8. Οι ασθενείς που υποφέρουν από συστηματικά νοσήματα είναι πιο πιθανόν να εμφανίσουν οδοντιατρικά προβλήματα. Πολλές φορές τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των συστηματικών νοσημάτων επηρεάζουν την υγεία των ούλων, όπως και την έκκριση σάλιου, πράγμα το οποίο σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας.

Όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σας, σας βοηθούμε να το ξεπεράσετε και διαμορφώνουμε το θεραπευτικό σχήμα με τρόπο που να μπορείτε να υπερβείτε τα εμπόδια, να ξεπεράσετε τις φοβίες και να αποκτήσετε το χαμόγελο που σας αξίζει.