Βελτίωση χαμόγελου με ορθοδοντική ή όψεις

Βελτίωση χαμόγελου με ορθοδοντική ή όψεις

Τα  δόντια μου δεν είναι ίσια, μπορώ να τα ισιώσω χωρίς ορθοδοντική;

Αυτό το ερώτημα απασχολεί πολλά άτομα που έχουν κάποιο ή κάποια στραβά δόντια στο στόμα τους. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από τους ασθενείς που βλέπω και προτείνω την ορθοδοντική ως λύση για το αισθητικό τους πρόβλημα, δυσανασχετούν. Οι κύριοι λόγοι που δεν προτιμούν την ορθοδοντική θεραπεία είναι

  • Η διάρκεια της θεραπείας
  • Ο μεγάλος αριθμός των οδοντιατρικών επισκέψεων
  • Το κόστος

Αντιθέτως με την βοήθεια της προσθετικής μπορούμε να διορθώσουμε τα περισσότερα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα και με πολύ μικρότερο αριθμό συνεδριών. Λέγοντας προσθετική εννοούμε την μέθοδο αποκατάστασης δοντιών με στεφάνες, γέφυρες ή όψεις.

 

Με ποια λοιπόν κριτήρια θα αποφασίσουμε εάν για την αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος χρειάζεται να γίνει ορθοδοντική ή προσθετική;

Η ουσία είναι να βρούμε τον τρόπο να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με βάση τις παρακάτω αξίες.

  1. Σεβασμό στους υπάρχοντες οδοντικούς ιστούς
  2. Δυνατότητα διατήρησης ενός αισθητικού αποτελέσματος μακροπρόθεσμα.

Σεβασμός στους οδοντικούς ιστούς σημαίνει ότι προσπαθούμε να τροχίζουμε τα δόντια όσο το δυνατόν λιγότερο, η τάση αυτή περιγράφεται ως ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική. Ο λόγος που αναπτύχθηκε η τάση αυτή, βασίζεται σε ευρήματα από κλινικές έρευνες που δείχνουν ότι όταν τροχίζεται ένα δόντι σε μεγάλο βαθμό αυξάνεται η πιθανότητα το δόντι να χαθεί.

Όσο αφορά τη μακροπρόθεσμη διατήρηση του αισθητικού αποτελέσματος, εννοούμε ότι στο τέλος της θεραπείας θέλουμε να υπάρχουν οι συνθήκες που θα επιτρέπουν την αποτελεσματική εφαρμογή στοματικής υγιεινής, ώστε να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

Τα συνήθη αισθητικά προβλήματα που συναντάμε στην Κclinic αντιμετωπίζονται με 3 τρόπους:

  1. Μόνο ορθοδοντική θεραπεία
  2. Ορθοδοντική συνδυαστικά με προσθετική
  3. Μόνο προσθετική

Τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζουμε είναι η θέση, το σχήμα και το μέγεθος των δοντιών. Αυτοί είναι οι παράγοντες που συνθέτουν ένα όμορφο χαμόγελο.

Στις περιπτώσεις που το πρόβλημα οφείλεται στην θέση των δοντιών, ενώ το σχήμα ή το μέγεθος των δοντιών είναι ιδανικό τότε η ορθοδοντική είναι η ιδανική θεραπεία.

Εάν υπάρχουν αποκλείσεις τόσο στην θέση όσο και το σχήμα, μέγεθος δοντιών τότε θα χρειαστεί συνδυαστική θεραπεία. Γενικά ξεκινάμε πρώτα με την ορθοδοντική για να βελτιώσουμε την θέση των δοντιών και αφότου ολοκληρωθεί η ορθοδοντική ακολουθεί η προσθετική για να αποδώσουμε στα δόντια ιδανικό σχήμα και μέγεθος.

Εάν η θέση των δοντιών είναι σωστή ή έστω η απόκλιση είναι πολύ μικρή, και το σχήμα ή θέση των δοντιών χρειάζεται διόρθωση τότε η προσθετική προσέγγιση θα εξασφαλίσει το ιδανικό αποτέλεσμα.

Στην Κclinic εφαρμόζουμε την μέθοδο της συνδυαστικής θεραπείας, όπου συνεργαζόμαστε με πολλές ειδικότητες για να μπορέσουμε να σας παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση.

Εάν θέλετε να μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε να μεταμορφώσετε το χαμόγελό σας, καλέστε με στο 210 6216 939 ή στείλτε μας στο info@kclinic.gr για να κανονίσετε μια δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία.

 

Η αναδιμοσίευση επιτρέπεται κατόπιν αναφοράς του πηγαίου συνδέσμου https://kclinic.gr/blog/improve-smile-with-orthodontics-or-facets.html

Default Admin User

Δες όλα τα άρθρα
Τελευταία άρθρα
Κατηγορίες