Φιλοσοφία

Ολόκληρη η ομάδα της Kclinic είναι χαρούμενη που σας συναντά και σας καλωσορίζει με την υπόσχεση ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την βελτίωση της υγείας και της εμφάνισης του στόματός σας.

Πιστεύουμε ότι η πετυχημένη οδοντιατρική θεραπεία δεν βασίζεται αποκλειστικά στην εφαρμογή των θεραπευτικών μεθόδων αλλά στην δημιουργία σχέσης μεταξύ της ομάδας του ιατρείου και τους ασθενούς.

Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε μέσα από το 1ο μας ραντεβού να γνωριστούμε. Στο παρακάτω υλικό σας παρουσιάζουμε κάποια βασικά στοιχεία που θέλουμε να γνωρίζετε για εμάς.

Θα εκτιμήσουμε να μας εκφράσετε ανοιχτά την γνώμη σας για τον τρόπο λειτουργίας του ιατρείου. Οποιαδήποτε κριτική ή σχόλια θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν από την ομάδα της Kclinic και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιωθούμε.

Γνωρίζουμε ότι μετά την πρώτη μας γνωριμία ξεκινάει μια μακροχρόνια σχέση, η οποία θα ωφελήσει τόσο εσάς όσο και εμάς.

Ο τρόπο με τον οποίο σας αντιμετωπίζουμε, σχεδιάζουμε την θεραπεία που σας προτείνουμε και ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε τα εκάστοτε υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε καθορίζεται από κάποιες συγκεκριμένες αρχές, οι οποίες είναι γνωστές και αποδεκτές από όλους τους συνεργάτες του ιατρείου. Αρχές λειτουργίας του ιατρείου και μέτρα που λαμβάνουμε για να λειτουργούμε με βάση αυτές τις αρχές.


Μακροχρόνια σχέση με τους ασθενείς μας.

Στην Kclinic γνωρίζουμε ότι η υγεία του στόματος δεν εξασφαλίζεται με μόνο με την αποκατάσταση κάποιων φθαρμένων δοντιών ή την εξάλειψη μιας φλεγμονής που εμφανίστηκε στο στόμα, αλλά με την διαρκή προσπάθεια διατήρησης του στόματος σε υψηλό επίπεδο υγείας. Για τον λόγο αυτό αφιερώνουμε χρόνο να σας εκπαιδεύσουμε σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής στοματικής υγιεινής. Επίσης έχουμε δημιουργήσει το σύστημα επανάκλησης ασθενών, ώστε να σας θυμίζουμε να προσέλθετε για τον περιοδικό προκαθορισμένο οδοντιατρικό έλεγχο. Στόχος του προγράμματος επανάκλησης είναι η πρόληψη οδοντιατρικών προβλημάτων και η πρώιμή αντιμετώπισης παθήσεων που η αναβολή αντιμετώπισής τους θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο βιολογικό και οικονομικό κόστος.


Μακροβιότητα αποκαταστάσεων

Γνωρίζετε ότι πάνω από το 40% των οδοντιατρικών θεραπειών που κάνουμε σχετίζονται με επαναλήψεις ή επιδιορθώσεις προηγούμενων θεραπειών; Αυτό οφείλεται στον τρόπο σχεδιασμού της θεραπείας και αλλά και στην επιλογή των κατάλληλων υλικών. Στην Kclinic επιλέγουμε υλικά αποκατάστασης για τα οποία υπάρχει ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση ως προς την μακροβιότητά τους και δεν είμαστε από αυτούς που θα δοκιμάσουν πρώτοι κάποιο νέο οδοντιατρικό υλικό, όσο και εάν αυτό δείχνει πολλά υποσχόμενο. Για τα υλικά που επιλέγονται υπάρχει πολυετή τεκμηρίωση για την μακροβιότητά τους.


Ολοκληρωμένη αποκατάσταση στόματος. No Half Treatment

Ως οδοντίατροι έχουμε εκπαιδευτεί να αποκαθιστούμε δόντια με βάση καθιερωμένες βιολογικές, λειτουργικές και αισθητικές αρχές, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι το στόμα θα λειτουργεί αρμονικά και ότι οι αποκαταστάσεις θα διατηρηθούν στο χρόνο. Έτσι, για κάθε ασθενή σχεδιάζουμε την θεραπεία με γνώμονα την συνολική αποκατάσταση του στόματος, ανεξαρτήτως του προβλήματος που για εκείνον φαίνεται επείγον. Πολλές φορές ασθενείς μας ζητούν να θεραπεύσουμε μόνο τα μπροστινά δόντια, επειδή εκεί τα προβλήματα επηρεάζουν την αισθητική τους, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα στο υπόλοιπο στόμα. Η αισθητική αποκατάσταση κάποιων δοντιών, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν εστίες μόλυνσης στο στόμα, δεν βασίζεται στην τεκμηριωμένη οδοντιατρική και θεωρείται ως μια μη ηθική αντιμετώπιση του ασθενούς. Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί και για αυτές τις περιπτώσεις κάνουμε διευκολύνσεις στον τρόπο αποπληρωμής, ώστε όλοι μας οι ασθενείς να απολαμβάνουν τα προνόμια της ιδανικής για αυτούς θεραπείας. Μπορεί να υπάρξουν μεμονωμένες περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, ωστόσο οι συμβιβασμοί αυτοί και οι συνέπειες τους γίνονται ξεκάθαροι στους ασθενείς μας.


Η επίσκεψη στον οδοντίατρο να είναι μια ευχάριστη εμπειρία.

Η αλήθεια είναι ότι η επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι για πολλούς συνδεδεμένη με φόβο. Έρευνες δείχνουν ότι οι το ποσοστό των ασθενών που αγχώνονται πριν την επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι πάνω από το 50%. Οι αιτίες για το οδοντιατρικό άγχος μπορεί να είναι πολλές. Ευτυχώς όμως στις περισσότερες περιπτώσεις το άγχος είναι ελαφρύ. Το άγχος ή ο φόβος για τον οδοντίατρο έχει αποδειχθεί ότι είναι βλαβερό για την στοματική υγεία του ασθενούς. Οι ασθενείς που φοβούνται τον οδοντίατρο δεν κάνουν τακτικούς ελέγχους με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συχνότερα σε αυτούς προβλήματα και οι αντιμετώπισή τους να απαιτεί πιο πολύπλοκες και χρονοβόρες θεραπείες. Στην Kclinic στόχος μας είναι να αλλάξουμε την προκατάληψη που υπάρχει για την οδοντιατρική θεραπεία. Πιστεύουμε ότι η δημιουργία ενός ευχάριστου και φιλικού κλίματος και το γεγονός ότι επενδύουμε χρόνο στο να μας γνωρίσετε, θα σας κάνει έχετε μια ευχάριστη οδοντιατρική εμπειρία. Στην Kclinic έχουμε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην διαχείριση των ασθενών αυτό σημαίνει ότι θεραπευτική αντιμετώπιση προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες των ασθενών.


Υψηλή αυτοπεποίθηση μέσα από την καλή στοματική υγεία

Στην Kclinic πιστεύουμε ότι κάθε φορά που θεραπεύουμε κάποιον ασθενή δρούμε θετικά όχι μόνο στην στοματική του υγεία, αλλά και την ψυχολογία του. Οι ασθενείς που έχουμε θεραπεύσει νιώθουν μεγαλύτερη άνεση να χαμογελάσουν και να κάνουν κοινωνικές επαφές. Ένα υγιές στόμα είναι η βάση για την υγεία ολοκλήρου του οργανισμού. Εάν δεν μπορούμε να μασήσουμε σωστά την τροφή, η πέψη αυτής δεν γίνεται σωστά με αποτέλεσμα να στερούμαστε των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Επιπλέον ένα υγιές και καθαρό στόμα συνεπάγεται καθαρή αναπνοή, φωτεινά δόντια και υγιή ούλα. Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί συνθέτουν μια όμορφη εικόνα που αυξάνει την αυτοπεποίθηση ακόμη κι αν δεν έχουν γίνει αισθητικές παρεμβάσεις.


Φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι πάντα στην μόδα

Ένα από τα αντικείμενα με τα οποία με πάθος ασχολούμαστε είναι η αισθητική βελτίωση των ασθενών μας. Πιστεύουμε ότι στην αισθητική υπάρχει σημαντικό στοιχείο υποκειμενικότητας, για το λόγο αυτό σημαντικό είναι να υπάρχει ταύτιση της αισθητικής αντίληψης μεταξύ ιατρού και ασθενούς. Για εμάς η επιτυχία σε μια αισθητική αποκατάσταση σημαίνει ότι η αποκατάσταση αυτή ταιριάζει στα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ασθενούς, με τρόπο που δεν φαίνεται ως κάτι ξένο. Η φυσική αισθητική σημαίνει ότι υπάρχει απόλυτη εξατομίκευση του σχήματος και χρώματος των δοντιών και ότι το αποτέλεσμα σχεδιάζεται ώστε να παραμένει φυσικό σε βάθος χρόνου. Σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε τις αισθητικές προτιμήσεις του κάθε ασθενούς και προσπαθούμε να κατευθύνουμε σωστά, χωρίς να επηρεάζεται από τις τάσεις της μόδας. Το οδοντοτεχνικό εργαστήριο με το οποίο συνεργαζόμαστε ενστερνίζεται επίσης την ίδια φιλοσοφία και έχει μεγάλη εμπειρία σε αισθητικές αποκαταστάσεις.


Ελάχιστα επεμβατικότητα για καλύτερα αποτελέσματα Minimal Intervention, Maximum Results

Στην Kclinic προσπαθούμε να σεβόμαστε τους οδοντικούς ιστούς και αναζητούμε τρόπους αποκατάστασης δοντιών με τις λιγότερο δυνατόν επεμβατικές μεθόδους. Γνωρίζουμε ότι κάθε επέμβαση που γίνεται σε κάποιο δόντι για την αποκατάστασή του απαιτεί την θυσία οδοντικών ιστών, ωστόσο η εκτεταμένη απώλεια οδοντικών ιστών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την διατήρηση του δοντιού στο στόμα. Για τον λόγο αυτό έχουμε υιοθετήσει τεχνικές που επιτρέπουν την αποκατάσταση των δοντιών με την λιγότερη δυνατή θυσία οδοντικών ιστών.

Με εκτίμηση,
Η ομάδα της Kclinic